The First one!

Mit elskede Gribskov

Turen til Gribskov

Gribskov er Danmarks flotteste og største gamle skov, og der findes utroligt mange gamle fortidslevn, interessante naturområder og gamle kulturelle mindesmærker. Overalt i skovens terræn, findes der spor efter vores forfædre, såsom jættestuer og gamle forsvundne landsbyer. Gribskov har Danmarks største vildtlevende bestand af dådyr, hvilket mange tror er dyrehaven, der er et ynglende fiskeørnepar og mange af de største gamle træer I Danmark.

Gribskov Kommune er den største kommune i Nordsjælland målt på km² og den hører under Region Hovedstaden. Gribskov kommune ligger lige vest for Helsingør Kommune og næsten lige ved siden af hornbæk med den flotte gamle havn. Gribskov kommune har en lang kystlinje mod Kattegat og er en de kommuner med flest sommerhuse pr. fastboende indbygger. I Gribskov kommune ligger også en del af Arresø ligesom store dele af Naturparken Kongernes Nordsjælland ligger i kommunen. Efter kommunal reformen er kommunens rådhus er beliggende I Helsinge hvor det tidligere var beliggende I Gilleleje, der tidligere var anset som hovedbyen for Græsted-Gilleleje Kommune. Kommunens navn er taget efter Danmarks fjerdestørste skov, Gribskov, hvoraf en stor del ligger i kommunen.

Gilleleje er en hyggelig by med en flot handelsgade med forretninger der kan dække de flestes smag der er forretning med sport, foto, tøj, store supermarkeder som Fakta, brugsen, Netto & Rema 1000 og endda en kosmetolog. Henover året er der mange kulturelle aktiviteter, selvom de fleste er henlagt til sommeren.

Den kulturelle kalender med aktiviteter findes her: http://www.detskerigribskov.dk

Næste indlæg

The First one!